Zde nalezneš pozvánky na zajímavé akce Hnutí Brontosaurus

Co je to Akce příroda?

16. 2. 2008 12:17

Co je to Akce Příroda?


Akce Příroda (AP) je dobrovolnický projekt, který spojuje všechny dobré brontosauří akce na pomoc přírodě. Navazuje tak na starší Akci Brontosaurus, která se poprvé uskutečnila v roce 1974.
Akce Příroda (AP) je dobrovolnický projekt, který spojuje všechny dobré brontosauří akce na pomoc přírodě. Navazuje tak na starší Akci Brontosaurus, která se poprvé uskutečnila v roce 1974. Původně šlo o jednorázovou pomoc přírodě. Zájem veřejnosti však byl ohromný a přerostl v samotný vznik Hnutí Brontosaurus, které pořádá každý rok stovky dobrovolnických víkendových akcí (víkendovek) se zážitkovým programem.
Lidé, kteří připravují Akci Příroda, jsou z celé České republiky a tak ji určitě naleznete i ve vašem regionu. Akce se pořádají v průběhu celého školního roku a jsou určeny široké veřejnosti.

Co na akcích zažiji ?

Spoustu legrace, poznáš nové kamarády a kamarádky, společně pomůžete přírodě a zahrajete si mnoho zajímavých her.Víkendovky jsou třídenní akce, práce na nich je soustředěna do sobotního dopoledne a části odpoledne. Zbytek času je věnován zážitkovému programu (různorodé hry, poznávání sebe sama, přednášky o ekologii, výlety do přírody).
Pomoc přírodě je velice různorodá - od práce na biofarmách přes sázení stromků až po kosení a hrabání luk. Malým poděkováním účastníkům za jejich práci bývá často proplacení jízdného.

Můžu i já pomáhat přírodě ?

Samozřejmě!

Všechny akce jsou určeny široké veřejnosti a také všem členům Hnutí Brontosaurus (mnozí z nich se jimi stali právě na AP). Stačí si vybrat z našeho seznamu akcí víkendovku, která se ti líbí a přihlásit se na ni.

 Zdroj: Petr Jarušek

Zobrazeno 1073×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková