Zde nalezneš pozvánky na zajímavé akce Hnutí Brontosaurus

HB má novou přesedkyni

7. 3. 2010 20:26

Bleskově z valné hromady: Máme novou přesedkyni

Oucmanice 26.-28.2.2010

Přelomová valná hromada nám připravila nejedno překvapení. Po páteční informační části s představením dění v Brontosauru za poslední rok následovalovalo sobotu schválení nových cílů Hnutí Brontosaurus. Po loňském boji o jejich nové znění a stížnosti na přílišnou hektičnost změn ve znění Cílů se jim nyní věnovala pracovní skupina v průběhu celého roku 2009 a schválení na Valné hromadě bylo bleskové. Ve večerním bloku pak byla zvolena Adéla Kulštrunková předsedkyní Hnutí Brontosaurus.

Nové znění Cílů Hnutí Brontosaurus:

Vychovávat sebe i druhé prací, vlastním příkladem, hrou i bezprostředním kontaktem s přírodou k zodpovědnému přístupu k životu a planetě. Chránit přírodu a hledat cesty k souladu mezi ní a člověkem. Pečovat o kulturní a historické dědictví a rozvíjet jeho odkaz dnešku.
Zajímat se o problémy společnosti a s ohledem na dlouhodobá hlediska a názory druhých lidí hledat jejich řešení. Podporovat zdravé snahy usilující o odklon od konzumního způsobu života.
Dávat si navzájem radost. V tomto duchu pořádat nápadité pracovní a zážitkové akce. Pomáhat zejména mladým lidem vytvářet kolektivy umožňující pocit sounáležitosti, uznání a seberealizace.


Nová vize
V odpoledním bloku pak proběhla příprava nové vize Hnutí Brontosaurus, na které se podílelo přes 50 delegátů a hostů HB. K dalšímu dopracování byla předána Radě Hnutí Brontosaurus.

Europoslankyně na Valné hromadě
Pátečního a sobotního programu Valné Hromady se zúčasnila poslankyně Evropského parlamentu Zuzana Brzobohatá.

Ve výkonném výboru spousta nových tváří
Výkonný výbor se skoro celý obnovil. Z původní sestavy zůstal pouze Tomáš Hradil a Adéla Kulštrunková. Tom Hradil se rozhodl po 5 letech na čele Hnutí Brontosaurus na předsedu nekandidovat a o post předsedy se utkali dva kandidáti, Adéla Kulštrunková a Jaroslav Zbořilák. Post předsedy po proslovech a zodpovídání dotazů účastníků valné hromady zaujala Adéla Kulštrunková.

Nové složení výkonného výboru:

Adéla Kulštrunková ( ZČ HB Slunovrat) - předsedkyně
Jaroslav Zbořilák ( ZČ HB Chudák Svišť) - místopředseda
Tomáš Hradil ( RC HB Jeseníky) - místopředseda
Pavel Pracný ( ZČ HB Baobab)
Veronika Fišerová ( ZČ HB Baobab)
Jan Löffelmann ( ZČ HB Zeměchvály)
Klára Kutáčová ( ZČ HB S.U.P.)
Tereza Sučková ( ZČ HB Uroboros)
Kristina Studená ( ZČ HB Modrý kámen)


Nové složení kontrolní a revizní komise:

Jana Svobodová (ZČ HB Svízel přítula) - vedoucí sekce
Martin Dýma ( ZČ HB Zeměchvály)
Tibor Vansa (ZČ HB Rozruch)
Hanka Pupíková ( ZČ HB Fénix a S.U.P.)


Dvě dámy dostaly květinu, bývalý předseda kravatu
Od odstupujícího předsedy Toma Hradila dostaly květinu dvě dámy, které se stále zúčastňují dění v Brontosauru, i když se v něm pohybují už několik desítek let a to Zuzana Brzobohatá a Radmila Zavadilová – Baghíra.
Odstupující předseda dostal košili s podpisy všech na valné hroamdě a kravatu.


Březové lístky
Letos bylo na valné hromadě uděleno 5 březových lístků, první stupně pro Pajase a Hanku Šandovou a Ifku Novákovou. Druhý stupeň pro Adélu Kulštrunkovou a na závěr Malina udělila 5. stupeň Březového lístku Baghíře, dlouholeté vedoucí Brďo Vlčí Stopa.


Nebyla valná hromada až moc poklidná?
Divný pocit z až příliš hladkého průběhu Valné hromady spravila hádka nad čárkou v cílech Hnutí Brontosaurus při schvalování zápisu. Některé věci se nemění.

zdroj: hnutí Brontosaurus

 

Fotky z valné hromady

ZČ Slunovrat

Rajče - zvejklarka

Rajče - aoloa

Picasa - Pavel

Zobrazeno 1541×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková