Zde nalezneš pozvánky na zajímavé akce Hnutí Brontosaurus

Seznam víkendovek - březen

7. 3. 2010 19:58

Jeskyňovíkend OHB

05. března - 07. března 2010

Ještě máme pár volných míst, zkus se rychle ozvat! Chceš poznat původní krásu podzemí bez zábradlíček a betonových chodníčků? Nevadí ti vlhko, hloubky, netopýři, tma a spoleh na světlo baterky? Chceš pomoct s kopáním a kýblováním v nově objevované jeskyni? A taky dozvědět se více o bezpečnosti a výzkumu?

Místo: Moravský Kras

Práce: Kopání, kýblování, rumpálování :)  Věk: od 18 let  Příspěvek: cca 100 Kč
Pořádá: Orchis
Kontakt: Michal Polanský  Telefon: 608 883 146  Email: [email protected] Web: huranacimburk.sweb.cz/aktuality.htm


La Ngonpo - Krajní meze 10 - Úvodní setkání

05. března - 07. března 2010

Setkání zájemců o účast na táboře La Ngonpo - Krajní meze 10, všech těch, kteří o něčem podobném uvažují a účastníků z roku 2006 až 2009. Víkend, na kterém se dozvíte co nás čeká a nejspíše nemine. Pro vážné zájemce o La Ngonpo - Krajní meze 10 je účast na této akci velmi důležitá!!! Můžeš si ověřit, či je akce vhodná právě pro tebe, projít si herní formou prověrkou své připravenosti na Krajní meze 10 - La Ngonpo a podílet se na tvorbě výukových programů. Budeme sdílet své zážitky, zkušenosti a nápady.

Místo: EVC Švýcárna, Josefov, Moravský Kras

Věk: od 17 do 99 let  Příspěvek: od 200,- Kč
Pořádá: Modrý kámen  Tým: Vlaďka, Robby, Modrá paní...
Kontakt: Vladimíra Regerová  Telefon: 720 132 082  Email: [email protected] Web: www.modrykamen.brontosaurus.cz/akce.html


Zpívací maratón VI

05. března - 07. března 2010

Další ročník 42 hodin hraní a zpěvu písní všeho druhu. Kdo vydrží může pět celou dobu, kdo nikoliv, může si i zdřímnout ... A kdo není nadán, může přijet jen tak poslouchat, či pomoci do kuchyně ... Léto je fuč a ani sis pořadně nezahrál (a) u táboráku? Máš moc energie a vydržíš i dvě noci nespat? (není podmínkou účasti). Rád se potkáš se starými známými a rád poznáš i nové přátele? Chceš se podílet na pokusu o trhnutí rekordu v počtu zazpívaných písní 42 hodin v jednom zátahu? Nebo si chceš jen tak přijet nezávazně zazpívat a poslechnout pár netradičních písniček? Cena 220 Kč. Termín 5. - 7. březen 2010 Česká Třebová. Přihlášky: [email protected] Zahájení zpěvu se předpokládá ve 20:00. Společná cesta z vlakového nádraží do místní skautské klubovny je naplánována po příjezdu vlaků ze všech směrů, které mají přijet do 19:06 krom OS.

Místo: Česká Třebová

Věk: od 14 let
Pořádá: Svízel přítula  Tým: Roy, Jitka
Kontakt: Zdeněk Karas - Roy  Telefon: 724 512 515  Email: [email protected]


Čas hlupáků

10. března - 10. března 2010

Čas hlupáků „Píše se rok 2055 a my se ocitáme v archivu lidstva v Antarktidě. Zarmoucený archivář nás provádí filmovými materiály ze začátku 21. století, aby nám ukázal začátek konce; čas, kdy bylo ještě možné odvrátit nezadržitelnou katastrofu!" Připomíná vám to něco? Nevidíte v tom podobnost - třeba se současností? Zveme na promítání dokumentárního ekologicky zaměřeného filmu, který nám odhalí zajímavé skutečnosti dnešního světa. V letošním roce byl nominován na Oskara. Klub pořádáme tentokrát ve spolupráci s Hnutím DUHA. Po shlédnutí filmu bude následovat debata s Martinem Sedlákem z Hnutí DUHA, která vede kampaň Velká výzva. Více se dozvíte při debatě nebo na stránkách: www.velkavyzva.cz

Místo: Kancelář Hnutí Brontosaurus Brno

Věk: od 15 do 99 let
Pořádá: HB
Kontakt: Magdaléna Rutarová  Telefon: 728 529 403  Email: [email protected]


Zimní lyžařský tábor Kouty nad Desnou

06. března - 13. března 2010

Lyžařský tábor v Jeseníkách pro lyžaře i snowboarďáky. Každodenní večerní program. Výuka lyžování. Ubytování v chalupě pod vlekem. Cena včetně vleků na 8 dní!!!

Místo: Jeseníky - Kouty nad Desnou

Věk: od 8 do 17 let  Příspěvek: 3000 Kč
Pořádá: Delfín
Kontakt: Karel Jílek - DINGO  Telefon: 776 036 046  Email: [email protected] Web: delfin.brontosaurus.cz

 

Valná hromada Orchisu

13. března - 13. března 2010

Ještě než k nám dorazí jaro, je potřeba také Orchis připravit na nadcházející sezónu. A protože s tím můžeš pomoci právě TY, jsi zván(a) na valnou hromadu Orchisu. Kromě spousty starých i nových kamarádů na tebe čeká trocha povídání, něco dobrého k snědku a hlavně možnost ovlivnit dění v Orchisu na další rok. Po skončení jednání je možnost hrát deskovky, klábosit, nebo hrát na kytary.

Místo: klubovna Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 10, Brno

Věk: nerozhoduje
Pořádá: Orchis  Tým: Čmelda, Monča, Radka, Bára, Pierre
Kontakt: Čmelda  Telefon: 604 339 670  Email: [email protected]


Po vlčí stopě

12. března - 14. března 2010

Po 4 hodinách se vám na chvíli ztratila stopa dospělěho vlka. On tuto vzdálenost uběhl za polovinu času. Ale jde se dál. Kam šel? Jak rychle běhá? Jak najít a sledovat jeho stopu? Naučíte se více než jen to, vlk není jediné zvíře na horách, proto přijeďte ...

Místo: Beskydy (spí se v teple, ne na sněhu ;)

Práce: Pomoc při hledání stop vzácných zvířat v Beskydech. Věk: od 17 let  Příspěvek: 50 Kč Kč
Pořádá: Orchis  Tým: Eliška Klímová, Martin
Kontakt: Radek Navrátil  Telefon: 775 192 116  Email: [email protected] Web: www.selmy.cz


ZZOH 2010

12. března - 14. března 2010

Máš rád/ráda zimní sporty? Tak tu máme víkendovku právě pro tebe!!! Přes den budeme někde na sněhu a večer se rozzuří líté bitvy o Katan, přestřelky o Dodge City a jiné deskové hry.

Místo: Červená Voda a okolí Králického Sněžníku

Práce: Nepracovní akce. Věk: od 15 do 99 let  Příspěvek: upřesníme Kč
Pořádá: Zvonek  Tým: Ráďa
Kontakt: Radek "Ráďa" Jandora  Telefon: 777 899 811  Email: [email protected]


Brontosauří Ledový bál

19. března - 20. března 2010

Společný bál brontosaurů a instruktorů.Zveme všechny příznivce! Ledový program je zatím... Ano, u ledu... I tak se už můžete třást na chutné speciality z Tashiho kuchyně!

Místo: v jiskřivém sále KC Sýpka v Brně

Věk: nerozhoduje  Příspěvek: 150 Kč
Pořádá: Orchis  Tým: Monča Hornová, Sabča L., Jarda G., Mlok, Jupíčert, aj.
Kontakt: Monča, Jupíčert,,..  Telefon: 608 883 146  Email: [email protected] Web: bal.instruktori.cz


SG Odvrácená strana (19.-21.3. 2010)

19. března - 21. března 2010

Nemá se zakopat zpátky? Zničit ji? To přece ne, vždyť nabízí netušené možnosti! A co člověk na odvrácené straně... Pracovně - zážitková zimní víkendovka, spíme v teple

Místo: EAC Křivolík, Česká Třebová

Věk: od 15 let  Příspěvek: 70/90 Kč
Pořádá: Fénix  Tým: Bacrie a ZČ HB Fénix
Kontakt: Telefon: 775 134 010  Email: [email protected] Web: www.bacrie.cz


Slavnost vycházejícího slunce

19. března - 21. března 2010

Jarní rovnodennost bude svátkem východu slunce, přátelství a pohody. Pomůžeme centru ekologické výchovy Dúbrava vyrobit model lužního lesa, Moravské Sahary a mokřadu. Kromě nás čeká spousta nejen deskových her a hříček, čajování, povídání a radost z probouzející se jarní přírody.

Místo: Ekocentrum Dúbrava Hodonín

Práce: Budeme pomáhat ekocentru s tvorbou živého modelu jihomoravské přírody, budeme...Věk: od 18 do 118 let
Pořádá: Uroboros  Tým: Jura Knapil, Terka Sučková
Kontakt: Terka  Telefon: 723 247 914  Email: [email protected]


Dračí srdce

19. března - 21. března 2010

Na náš kraj padla příchuť stínu a nenávisti. Hordy nepřátel se pokoušejí uchvátit střípky dobrého, co tu zbylo. Za všechno může úzké společenství tvorů, lidí, kteří touží po moci, bohatství a přepychu. Přidej se do společenství přeživších strážců tajemství a pomoc navrátit sluneční paprsky a naději tam, kde už dlouho panuje nenávist a smrt.
Pracovně zážitková víkendovka na hradě / zřícenině hradu Starý Jíčín. Ubytovaní budeme pod střechou a hlady taky nebudeme. Abychom s Tebou počítali (a připravili se na Tebe) a mohli Ti poslat další informace, přihlaš se nám na kontaktním e-mailu nebo telefonu.

Místo: Hrad Starý Jičín

Práce: Čištění hradu/zříceniny od náletového křoví Věk: nerozhoduje
Pořádá: Slunovrat  Tým: Ája, Eliška, Iwet, Filip, Králíček a Zdenda
Kontakt: Zdenek Blaha  Telefon: 737 336 364  Email: [email protected] Web: www.slunovrat.info/akce_detail.php?act=315&act_type=1&cat=20


REIKI - DO II.

26. března - 28. března 2010

Dvouvíkendová akce REIKI s celkovou iniciací do II.stupně REIKI. Devátý běh úspěšného kurzu REIKI-DO II., komplexní výuky metody přírodního uzdravování. REIKI-DO II. proběhne společně s REIKI I. (většina programů budě oddělena, ráno a večer některé společné techniky) Dochází k iniciaci čaker na dlaních rukou. Účastník obdrží tři speciální klíče REIKI k znásobení energie a k další práci s ní jak na sobě, tak k práci a působení na druhé lidi. Kromě technik REIKI budeme využívat k naladění se na energii REIKI meditační, masážní a kontaktní techniky. Dále poodhalíme taje artefiletiky, muzikoterapie, ... Jedná se o víkend v rámci komplexní školy REIKI-DO pod názvem \"Cesta Modrého kamene\".

Místo: Švýcárna

Věk: od 16 do 99 let  Příspěvek: od 1120 Kč Kč
Pořádá: Modrý kámen  Tým: Robby, Vlaďka, Maruška
Kontakt: Robby Kubáň  Telefon: 603 375 481  Email: [email protected] Web: www.modrykamen.brontosaurus.cz


REIKI - DO I.

26. března - 28. března 2010

Reiki je metoda přírodní léčby a sebekultivace. Jedná se o dvouvíkendovou akci REIKI s celkovou iniciací do I.stupně REIKI. Třináctý běh úspěšného kurzu REIKI-DO I., komplexní výuky metody přírodního uzdravování. REIKI-DO I. proběhne společně s REIKI II. (většina programů budě oddělena, ráno a večer některé společné techniky) Kromě technik REIKI budeme využívat k naladění se na energii REIKI meditační, masážní a kontaktní techniky. Dále poodhalíme taje artefiletiky, muzikoterapie, ... Jedná se o víkend v rámci komplexní školy REIKI-DO pod názvem \"Cesta Modrého kamene\".

Místo: EVC Švýcárna, Josefov u Adamova, blízko Brna

Věk: od 16 do 99 let  Příspěvek: od 980 Kč Kč
Pořádá: Modrý kámen  Tým: Robby, Vlaďka, Maruška
Kontakt: Robby Kubáň  Telefon: 603 375 481  Email: [email protected] Web: www.modrykamen.brontosaurus.cz


Předvelikonoční sázení ve Štramberku

26. března - 28. března 2010

Program: Péče o stromky, tradiční zvyky. Sebou dobré oblečení a spacák. Jídlo bude zajištěno.

Místo: Štramberk, přírodní park Podbeskydí

Věk: od 16 do 99 let
Pořádá: Kolovrátek
Kontakt: Petr Šmajser  Telefon: 776 348 029  Email: [email protected]


Víkend pokusných králíků

26. března - 28. března 2010

Na jeden víkend se staneš pokusným králíkem v naší zážitkové laboratoři, na kterém budeme testovat zbrusu nové hry. Strava i bydlení pro králíky zajištěny

Místo: Těchonice

Práce: Pálení hromad trnek při obnově bývalých obecních pastvin Věk: od 16 do 100 let  Příspěvek: 50/30 Kč
Pořádá: Rozruch
Kontakt: Martin Perlík  Telefon: 608 526 635  Email: [email protected] Web: rozruch.brontosaurus.cz/rs/pokusnikralici


Z pohádky do pohádky

26. března - 28. března 2010

Ve staré knize mezi řádky ožijí staré pohádky. A než-li zvíš jsou k tobě blíž. A ty je znovu uslyšíš. - a nejenom to!

Místo: Dolní Kounice

Věk: od 16 let  Příspěvek: 150 Kč
Pořádá: Orchis  Tým: Alenka, Jirka, Pierre, Péťa, Kryštof a Jarda
Kontakt: princezna Péťa  Telefon: 721 649 493  Email: [email protected] Web: www.zpohadky-dopohadky.ic.cz

 

www.brontosaurus.cz

Zobrazeno 1493×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková